Bij een plotselinge hartstilstand stopt het hart met pompen en staakt de bloedsomloop. Meestal is dit het gevolg van een chaotisch hartritme waardoor de hartspier niet meer samentrekt. Zonder ingrijpen leidt dit binnen enkele minuten tot onherstelbare hersenschade en de dood. Door hartmassages te geven, te beademen en een AED (Automatische Externe Defibrillator) in te zetten, wordt een kans op overleven geboden. De AED is een apparaat dat de hartactie van het slachtoffer registreert en gesproken opdrachten geeft. In handen van iedere getrainde leek kan binnen zes minuten na de hartstilstand de eerste stroomstoot worden toegediend. Locaties met een AED herkent u aan een groen bordje: Kunt u reanimeren en/of een AED bedienen en wilt u zich opgeven als hulpverlener? Registreer u dan op: www.aed-alert.nl

Aedsenreanimatie in De Gelderse Vallei

Bij een hartstilstand is haast geboden, de eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Zorg daarom dat u in noodgevallen snel actie kunt ondernnemen. Zoek op uw woonplaats naar alle AED-locaties en klap deze uit. Print dit overzicht uit, verspreid het in uw bedrijf en/of hang het op een voor iedereen duidelijk herkenbare plek.

Wilt u een routebeschrijving kunnen opvragen? Vul dan uw postcode in. Zoek op het kaartje naar een AED-locatie of reanimatie-organisatie bij u in de buurt, of klik op een lokatie of organisatie in de lijst voor meer informatie.

In principe zijn op elke AED-locatie personen aanwezig die een AED kunnen bedienen. Let op! Niet op alle locaties is de AED dag en nacht en niet elke dag beschikbaar.
Kies uw woonplaats.

Unitedconsumers